Kako obući čarapu?

Očigledno žene umeju da obuku čarape, ali sledeći saveti Vam mogu pomoći da se izbegnu neugodne nezgode.

Tri jednostavna koraka za oblačenje uni-hop čarapa:

nameštanje čarape Korišćenjem obe ruke, naberite jednu nogavicu sve do prstiju. Namestite je na prste, tako da ne bude previše opuštena, i pažljivo povlačite sve do kolena. Isto ponovite sa drugom nogavicom.

navlačenje čarape Pažljivo povucite uni-hop preko kolena, podjednako rastežući obe nogavice. Vodite računa da bude poravnat, naročito u okolini članaka.

obučena čarapa Sa obe ruke nežno povlačite uni-hop preko butina i kukova, preko cele širine, sve do struka. Prilikom povlačenja čarape, koristite jagodice prstiju, kako bi se smanjila verovatnoća oštećenja niti.

  • Pre nego što počnete sa oblačenjem, proverite svoje zanoktice, oštećene nokte ili kožu, kako bi izbegli izvlačenje niti.

  • Ukoliko oblačite poliamidni uni-hop, pogotovo manjih debljina, obratite pažnju na kožu na petama, i eventualno je omekšajte u mlakoj vodi.

  • Ako prilikom oblačenja čarapa od mikrofiber vlakana, na njima primetite sitne pruge, nemojte se iznenaditi – to je normalna karakteristika ove vrste vlakana. Blago pređite rukom preko čarape i prugice će nestati!

  • Kada oblačite samodržeće čarape obratite pažnju da ne umastite silikonsku traku, jer će to sprečiti njeno prianjanje uz nogu.